Gebruik van spitstechnologie ten voordele van de stadslandbouw

Datum:
vrijdag, 8 december, 2017 - 12:30
Plaats:
Universitaire Stichting
Afspraak:
Vrijdag 8/12/2017 om 12.15 u.

Lunch-debat in het kader van “A World of Cities” :

Steven Beckers, Co-Founder of Lateral Thinking Factory (Circulaire Economie) and of Building Integrated Greenhouses (BIG), initiatiefnemer van de “aquaponische” stadsboerderij op de site van de slachthuizen van Anderlecht - "Gebruik van spitstechnologie ten voordele van de stadslandbouw". (F)

De spreker zal het project, operationeel vanaf december 2017, voorstellen, en ook enkele andere projecten bespreken.

Het lunch-debat zal worden voorafgegaan door een begeleide rondrit per autobus voor de deelnemers, met van 10 u. tot 12 u. een bezoek aan de sites van aan gang zijnde innovatieve projecten, namelijk de Slachthuizen en Tivoli, onde de leiding van de ontwerpers. Vertrek per bus vanuit  de Universitaire Stichting om 9.30 u. stipt. Hiervoor dient men afzonderlijk in te schrijven op het inschrijvingsformulier.

9.30 stipt: vertrek Egmontstraat.
10.00: presentatie Slachthuizen (Jo Huygh) en bezoek van stedelijke hoeve Bigh (Steven Beckers).
10.50: bezoek Discovery Entreprises, vroegere molens (Michael Moradiellos del Molino) indien er genoeg tijd is
11.15: bezoek "Fablab" Tivoli, gepresenteerd door B. Cadranel op FU-US op 17/10 (Prof. Marc Lacour).
11.45: terug naar Egmontstraat.

Deelnameprijs: 33 € voor leden van de Universitaire Stichting en hun partner, 38 € voor niet-leden.

Inschrijvingsformulier.

Inschrijven en betalen vóór: