Louvain-La-Neuve: een nieuwe stedelijke gemeenschap in België

Datum:
vrijdag, 29 september, 2017 - 12:30
Plaats:
Universitaire Stichting
Afspraak:
Vrijdag 29/9/2017 om 12.15 u.

Lunch-debat in het kader van “A World of Cities” :

Prof. Piet Lombaerde (UA), Pierre Laconte & Philippe Barras (UCL) " Louvain-La-Neuve: een nieuwe stedelijke gemeenschap in België".

De sprekers zullen drie aspecten presenteren van Louvain-la-Neuve, de nieuwe universiteitsstad op maat van de voetganger, geïnspireerd door Leuven en andere historische steden. P. Lombaerde toont parallellen tussen Firenze en het plan van Louvain-la-Neuve (N). P. Laconte geeft een overzicht van de principes van de Groupe Urbanisme-Architecture (R. Lemaire, J-P. Blondel, P. Laconte) en de uitwerking hiervan sinds 1969 (F). Ph. Barras, hoofd van de vastgoedontwikkeling, zal de huidige projecten voorstellen en de participatie van de bewoners bespreken.

C. du Monceau, 1ste schepen, Ottignies-LLN, en Prof. Thielen, Voorzitter Inwoners-vereniging LLN, zullen deelnemen aan het debat

Deelnameprijs: 33 € voor leden van de Universitaire Stichting en hun partner, 38 € voor niet-leden.

Inschrijvingsformulier.

Inschrijven en betalen vóór: