Tentoonstelling "Hotel Beethoven" in Bozar

Datum: 
donderdag, 17 december, 2020 - 10:00
Plaats: 
BOZAR
Afspraak: 
donderdag 17/12/2020 om 9.50 u.

Geleid bezoek aan de tentoonstelling "Hotel Beethoven" in Bozar, gevolgd door een jachtlunch in de Universitaire Stichting.
Voor het bezoek zijn er twee groepen van 10 personen mogelijk (een groep F en een groep N).
De lunch wordt georganiseerd met respect voor alle COVID-regels.

Geannuleerd. Bozar is gesloten tot 31 december 2020.

HOTEL BEETHOVEN

250 jaar na zijn geboorte is Ludwig van Beethoven meer dan ooit een icoon. Te midden van alle vieringen ter gelegenheid van zijn ‘verjaardag’ opent BOZAR de deuren van HOTEL BEETHOVEN. Deze tentoonstelling over de componist, zijn muziek en ideeën belicht hoe Beethoven ook vandaag nog relevant voor ons blijft. Als uitzonderlijke muzikale vernieuwer vormt hij meteen ook het vertrekpunt voor vragen over de democratische en fysieke kracht van klank. Hoe kunnen we met ons lichaam luisteren als horen niet meer kan? Als kunst de manier waarop we naar de wereld kijken kan veranderen, kan ze dan ook de manier waarop wij luisteren wijzigen? Hoe vertalen beeldend kunstenaars geluiden en muziek naar beelden, bewegingen en lijnen?
​​​​​​​
Van populaire cultuur tot conceptuele kunst, van 1770 tot 2020, met manuscripten en instrumenten naast werk van kunstenaars als Antoine Bourdelle, Andy Warhol, Katie Paterson en John Baldessari … HOTEL BEETHOVEN neemt je mee op een muzikale reis door de tijd en plaatst je op een kruispunt van verschillende tijdperken en standpunten.
Zet uw koffer maar neer en houd even halt om kennis te maken met mensen, kunst en ideeën uit alle hoeken van de wereld, met een universeel icoon als centrale figuur. Welkom in HOTEL BEETHOVEN.

Tentoonstelling georganiseerd in samenwerking met de Bundeskunsthalle Bonn in het kader van het Duitse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie en het herdenkingsjaar BTHVN 2020. Gefinancierd door de Duitse staatssecretaris van Cultuur en Media.

Inschrijven en betalen vóór: 
28 november