"De Blinden " in KVS

Datum: 
donderdag, 4 oktober, 2018 - 20:00
Plaats: 
KVS (Koninklijke Vlaamse Schouwburg), Arduinkaai 7, 1000 Brussel

Opvoering van "De Blinden" in de Koninklijke Vlaamse Schouwburg, van Josse De Pauw, met Josse De Pauw, Gorges Ocloo en Taka Shamoto

Taal acteurs : Nederlands en Engels.  Boventiteling: Nederlands en Frans

Prijs Universitaire Stichting 20 € (cat. 1)

Inschrijven en betalen voor 8 september 2018.

Meer info

Sterke teksten hebben in alle tijden iets te zeggen. Meer dan een eeuw geleden schreef Maurice Maeterlinck Les Aveugles, een tekst die vandaag nog altijd leesbaar, zegbaar, zingbaar, beluisterbaar is ... en ook nog ten volle begrijpelijk binnen de eigen tijd. 

Een groep blinden op een eiland, in een bos, in de herfst ... ze horen de zee, de vallende bladeren. Ze wachten op hun gids, hun leider, de priester ... hij die kan zien. Waar is hij? Is hij weggegaan? Voor even of voor altijd? Komt hij terug? Is hij dood? Ze weten niet, ze zien niet, ze wachten. 

De blinden, de aangespoelden, de vluchtelingen, de achtergelatenen ... zij die niet kunnen zien. En de priester, de leider, de gids ... kan hij zien of is hij ziende blind? En het publiek, zij die komen kijken ... kunnen zij zien? 

De Blinden is het derde deel van de Trilogie/Trifonie van Josse De Pauw, na De Helden en De Mensheid. De compositie komt deze keer van Jan Kuijken; Collegium Vocale Gent staat in voor de zang. Met op de planken Josse De Pauw, Gorges Ocloo en Taka Shamoto.