"L'humanité" in Théâtre National

Datum: 
dinsdag, 26 maart, 2019 - 20:15
Plaats: 
Nationaal Theater, Emile Jacqmainlaan 111-115, 1000 Brussel

L’humanité, van Arnon Grunberg met Josse De Pauw en Kris Defoort

Taal: Fr/Ned - boventitels: Fr

Prijs voor de Universitaire Stichting: 20 €

Gewijzigde datum: maandag 25 maart 2019.

Inschrijving

‘Geen beest is zo belasterd als de mens.’ Zo luidt de openingszin van De Mensheid Zij Geprezen, Arnon Grunbergs essay uit 2001.

Met Grunbergs theorie als uitgangspunt verschijnt Josse De Pauw op het toneel in de rol van de advocaat die de verdediging van de onterecht bekritiseerde mens op zich neemt. Samen met pianist Kris Defoort, die hem met zijn composities en improvisaties begeleidt, houdt hij een groot pleidooi waarin hij allerlei kunstenaars en denkers de mantel uitveegt. Zo verwijt hij Stanley Kubrick, Balzac, Bertolt Brecht of nog Francis Bacon dat ze louter de slechtste kanten van de mens lieten zien. In zijn poging tot rehabilitatie krijgt hij hulp van de Amerikaanse sopraan Claron McFadden.

Josse De Pauw schittert wederom in dit poëtisch-muzikale genre dat hij als geen ander beheerst. In deze grappige en briljante voorstelling laat hij de Nederlandse schrijver zelf de rol van mens spelen: onvolmaakt en alleen, als vastgeklonken aan de roeimachine waarop uit alle macht probeert aan zijn "condition humaine" te ontsnappen.

Informatie over parking: Interparking biedt aan de bezoekers van Théâtre National een speciaal tarief « soirée » aan in de  parkings Alhambra, De Brouckère en Monnaie (5€, wijzigingen voorbehouden).
Voor elke gebruiker in de week die binnenrijdt na 18 u., geen beperking op zon- en feestdagen.
De parkingscheques dienen te worden genomen bij de ingang van Théâtre National.

Inschrijven en betalen vóór: 
10 december