Welkom bij de club

  • Ontdek onze Twinning Partners wereldwijd
  • Het volledige programma van onze activiteiten online
  • Biermans-Lapôtre, een internationale residentie
  • All you have to know about our ethical forums

De Universitaire Stichting is een ontmoetingsplaats

  • voor academici van heel het land,
  • voor academici en leden van de "civiele" maatschappij,
  • voor academici van ons land, buitenlandse academici en leden van internationale organisaties.

In de Universitaire Stichting zijn er ruime en elegante salons, waar de leden en hun gasten in een stijlvol decor contacten kunnen leggen met hun collegae en andere genodigden. In de leeszaal liggen binnen- en buitenlandse dagbladen van verschillende strekking en taal ter beschikking. De gasten vinden er tevens een uitgebreid gamma van courante weekbladen en wetenschappelijke tijdschriften. 

In ons restaurant kunnen de clubleden en hun genodigden tijdens de middaguren een maaltijd  nemen. 

Ons hotel beschikt over 12 stijlvolle kamers waarin zowel de binnen- als de buitenlandse leden voor beperkte duur kunnen verblijven.

Tevens organiseert de Universitaire Stichting een ruim gamma van wetenschappelijke, culturele en artistieke activiteiten voor de leden van de Club.

 

Wij wensen u allen een prettige verkwikkende zomervakantie.

Onze Club is gesloten van 22 juli tot 18 augustus.

Vanaf 19 augustus staan we opnieuw tot uw dienst.Read more

Concrete informatie over onderstaande activiteiten (programma, prijzen, inschrijvingsmodaliteiten), indien reeds beschikbaar, wordt verkregen door te klikken op de datum van de activiteit of op de aangegeven link.

Kalender van de activiteiten:

Donderdag 26 september 2024 om 18u. : Debat met presentatie van het nieuw boek "Natievorming in België. Twee eeuwen historische representaties over 1830 " van prof. Els Witte, met Prof. Karel Velle als moderator en met Prof. Herman Van Goethem en Prof. Sébastien Dubois als panelleden.

Maandag 14 oktober 2024 van 13.30 u. tot 17 u. Bezoek aan het von Karman Institute in Sint-Genesius-Rode.

Donderdag 5 december 2024 van 14 tot 18 u.: Ethisch Forum.

Voor informatie over vroegere activiteiten zie de rubriek Club, voorbije activiteiten. De presentaties kunnen, indien beschikbaar, daar gedownload worden.Read more

Voor concrete informatie over onderstaande activiteiten (programma, prijzen, inschrijvingsmodaliteiten), klik op de datum van de activiteit of op de aangegeven link.

Kalender van de activiteiten:

Woensdag 26 juni 2024 (ipv woensdag 5 juni) om 18 u: Causerie (N/F) : "Verrukkelijke turbulentie: nieuwe perspectieven op de kunst van James Ensor" met dr. Herwig Todts, senior curator in het KMSKAntwerpen. Moderator Prof. Francisca Vandepitte.

Muziekconcerten in Bozar in 2024-2025: klik hier

Van vrijdag 6 september tot zaterdag 14 september 2024 : Culturele reis naar Kreta onder leiding van prof. Bernard Coulie (ererector UCLouvain). Meer informatie.

Van donderdag 17 oktober tot maandag 21 oktober 2024: Culturele reis naar de Biënnale van Venetië, geleid door mevrouw Christiane STRUYVEN, kunsthistorica.  Meer informatie.

Woensdag 4 december 2024 om 19 u: Huisconcert met SongHa Choi, laureate van de Koningin Elisabethwedstrijd voor viool 2024, vergezeld van Nikola Meeuwsen, pianiste bij de Kapel Koningin Elisabeth - gevolgd door een walking cocktail. In samenwerking met Dr. Loosen, Voorzitter VVA Brussel en lid van de Universitaire Stichting, en de Koningin Elisabeth wedstrijd. Details volgen.

Voor informatie over vroegere activiteiten zie de rubriek Club, voorbije activiteiten.Read more

26 september 2024 om 18 u. : Debat met voorstelling van het nieuw boek van Els Witte "Natievorming in België. Twee eeuwen historische representaties rond 1830". 
Voorstelling (N/F) van de inhoud van het boek door de auteur, gevolgd door een debat gemodereerd door Professor dr. Karel Velle, voormalig Algemeen Rijksarchivaris en vaste secretaris van de KVAB, met als disputanten professor Herman Van Goethem, ererector van de Universiteit Antwerpen en professor Sébastien Dubois, operationeel directeur voor de rijksarchieven in Wallonië.

Voor meer informatie klik "Read more".Read more

De Universitaire Stichting biedt u een selectie van 20 hoogwaardige concerten, tegen een voordelig ledentarief met mooie korting. We hebben 20 concerten uitgekozen, de meeste internationaal. Voor bepaalde concerten hanteert BOZAR echter een ander zaalplan met minder goede plaatsen in cat. 2, vandaar onze keuze voor 1e cat. met ongeveer 20% korting. Zitplaatsen zijn voornamelijk op het 1e frontbalkon, corbeille of zetels. Om zeker te zijn van goede plaatsen hebben wij reeds een optie genomen op een aantal plaatsen. Zodra de inschrijving is gesloten, worden de niet-verkochte tickets teruggegeven. Inschrijven en betalen voor 5/09/2024. First come, first served. Betalen op rek. BE21 2100 7148 4103 (BNP PARIBAS-FORTIS) . Enkel de betaling geldt als inschrijving. De eerst betaalde plaatsen hebben voorrang!
Door deze link te klikken verkrijgt u het programma van de door ons geselecteerde concerten. 
Inschrijvingsformulier.Read more

Op 14 oktober 2020 organiseert de Universitaie Stichting een bezoek aan het Von Karman Instituute for Fluid Dynamics,  ieen wereldvermaard onafhankelijk onderzoeks- en educatiecentrum gespecialiseerd in stromingsdynamika (“Fluid Dynamics”). Traditioneel heeft VKI onderzoek in de domeinen van lucht- en ruimtevaart (hoge snelheidsstromingen), omgevings- en industriële stromingen (lage snelheidsstromingen), en turbomachines en propulsie (rotatieve stromingen). De laatste 3 jaar heeft VKI al sterk ingezet om de competenties uit deze domeinen te valorizeren naar het nieuwe domein van energietransitie.

Meer informatie: klik "Read more".Read more

 

In opvolging van vorig jaar, nodigen we onze leden uit op het VIP Weekend van het International Piano LAB for young artists onder de artistieke leiding van Liebrecht Vanbeckevoort, laureaat en favoriet van het publiek van de Koningin Elisabeth-wedstrijd voor Piano 2007, BAEF-Fellow en tevens lid van onze Club.

Voor meer informatie, klik "Read more". Read more

In het Ethisch Forum 2024 van de Universitaire Stichting wordt een gedachtenwisseling gehouden over de criteria voor het aanwerven en bevorderen van het academische personeel aan de universiteiten, met als titel

TOWARDS A REVOLUTION IN THE ASSESSMENT OF ACADEMICS ? 

Het Ethisch Forum 2024 gaat door op donderdag 5 december 2024 van 14 tot 18 u. in de Universitaire Stichting.
Voor meer informatie wordt verwezen naar de website van het Ethisch Forum.

 Read more

Woensdag 26 juni 2024 (ipv Woensdag 5 juni) om 18 u: In dit feestelijk Ensor-jaar laten we graag een Ensorkenner aan het woord. Dr. Herwig Todts, senior curator in het KMSKAntwerpen, onderhield de leden en genodigden over "Verrukkelijke turbulentie: nieuwe perspectieven op de kunst van James Ensor". De causerie werd ingeleid en geanimeerd door Prof. Francisca Vandepitte, Conservator Moderne kunst KMSKB, deeltijds docent aan de VUB.

Meer informatie: klik "Read more".Read more

 

De Universitaire Stichting organiseert voor haar leden een culturele reis naar de Biënnale van Venetië. Deze reis gaat door van 17 tot 21 oktober 2024 en wordt geleid door mevrouw Christiane STRUYVEN, kunsthistorica.
Voor meer informatie, het programma en het inschrijvingsformulier, klik “Read more” hieronder.
De inschrijvingen werden ingewacht  ten laatste op 24 april 2024.Read more

Pagina's